top of page

Roof Service Company 

Groendaken

Extensieve groendaken of sedumdaken in regio Antwerpen

Groendaken

Wat is een extensief groendak of sedumdak?

Op zoek naar een groen, duurzame en onderhoudsvriendelijke dakoplossing? Dan is een extensief groendak wat voor u, met mossen, onderhoudsarme vetplanten (sedum) en kruiden op een lichtgewicht substraatlaag. Roof Service Company is naast hellende daken en platte daken  sterk in groendaken of sedumdaken overal in regio Antwerpen, van ontwerp tot aanleg.

5 redenen om voor een groendak te kiezen

1
Minder risico op wateroverlast, meer waterretentie

Bij een felle regenbui wordt het regenwater minder snel afgevoerd en geabsorbeerd op het sedumdak. Jaarlijks verwerkt een extensief groendak zo’n 40 tot 80% van de neerslag!

2
Meer rendement

De beplanting verkoelt uw gebouw, zorgt voor afkoeling op uw groendak en verlaagt zo de omgevingstemperatuur, waardoor zonnepanelen, koelunits en airco een beter rendement kunnen halen.

3
Langere levensduur van uw dak

Een groendak beschermt uw dakconstructie, dakbedekking en uw gebouw tegen grote temperatuurverschillen, schadelijk zonlicht en andere mogelijke beschadigingen. Zo verlengt u de levensduur van uw dak aanzienlijk.

4
Isolerend effect

Een sedumdak zorgt voor een brandwerende laag, biedt bovendien een geluiddempende werking en doet het omgevingsgeluid binnen en buiten afnemen. 

5
Gezondere leefomgeving en biodiversiteit

Een groendak ziet er natuurlijk ook gewoon beter uit dan een zwart, grijs of wit dak, het trekt ook vlinders en bijen aan en zorgt tegelijkertijd voor zuivere lucht en minder fijn stof. De planten op uw dak zetten CO² immers om in zuurstof. 

groen dak
bottom of page